svinsan_admin
svinsan_admin

Terugblik op stadswandeling met INSAN

In oktober hebben wij een wandeling door de binnenstad van Utrecht mogen organiseren voor onze leden. Deze wandeling was zeer geslaagd en hopen we in de toekomst te herhalen In Sha Allah. Met de hoop op lekker weer begonnen we aan dit evenement en was het een mooie dag waarbij het zonnetje scheen Al hamdoulillah.

De wandeling is gestart bij de moskee Ulu Camii aan de Kanaalstraat. Terwijl de deelnemende leden zich verzamelden zijn er mini-lunchpakketten en een flesje water uitgedeeld voor onderweg. Toen onze leden compleet waren kon de wandeling officieel beginnen. De wandeling werd afgetrapt met een korte introductie van het INSAN-team waarna commissielid Amine het stokje overnam om wat te vertellen over de multiculturele en marktachtige sfeer Kanaalstraat. Zoals je waarschijnlijk al kon raden ging het vooral over eten en de vele eettenten die er te vinden zijn in deze buurt!

Na een kort kijkje in de de Kanaalstraat liepen we door naar Hoog Catharijne. Hier vertelde commissielid Donatella over de vele shopgelegenheden in een van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland. Vervolgens liepen we door naar de Bibliotheek in Neude, hier vertelde commissielid Ubah over interessante geschiedenis van Neude. Zo hebben we veel geleerd over de prachtige architectuur van het voormalige hoofdpostkantoor (daterend uit 1924) dat in 2020 omgetoverd is tot de bekende Centrale Bibliotheek van Utrecht (goede studieplek voor studenten!). Niet heel ver van deze locatie bezochten we ook kort het stadhuis van Utrecht, waar commissielid Arslan onze wandelaars fascineerde met zijn verhaal over de geschiedenis van deze plek.

Gedurende de wandeling hebben we niet alleen geleerd over de mooie en nuttige plekken in de Binnenstad, maar hebben we ook kennis opgedaan over elkaar. Tijdens het lopen hebben de broeders en zusters onderling elkaar en de interne leden van SV INSAN beter leren kennen.

Eenmaal aangekomen bij onze eindbestemming, de Domtoren en de Domkerk heeft commissielid Eda ons interessante feiten verteld over deze plek waar Utrecht zo bekend om staat. Hier hebben we een leuke prijsvraag gesteld, namelijk “Hoe hoog is de Domtoren?” (wel 112 meter!). De winnaar is beloond met een lekkere reep chocola. Ondanks de onderhoudswerkzaamheden op deze locatie bleef het een prachtige plek om te bezoeken.

De wandeling werd afgesloten met het gebed in de Ulu Camii waar de wandeling was begonnen en besloten sommigen de gezelligheid voort te zetten door samen nog lekker wat te eten. En daarmee eindigde deze leuke en leerzame wandeling!

Zien we jou ook bij de volgende wandeling?